





Smakers® dla papużki falistej
- idealnie uzupełnia codzienną dietę zwierząt
- z dodatkiem suszonych owoców
- w 80% wykonywany ręcznie
- poddany niepowtarzalnemu na rynku procesowi suszenia w temperaturach nieprzekraczających 65ºC przez kilka godzin. Brak stosowania wysokich temperatur umożliwia zachowanie większej ilości witamin i związków mineralnych ulegających rozpadowi w przypadku stosowania innych metod suszenia, jak np. wypiek.
- odpowiednia twardość zapewnia, że oprócz wartości odżywczych Smakersy Vitapol dbają również o regularne ścieranie zębów u gryzoni i królików
Smakers bogaty w wiele witamin, minerałów i pektyny, których źródłem są dojrzałe, najlepszej jakości owoce takie jak jabłko czy czarny bez. Bez czarny dostarcza organizmowi oprócz witaminy C karotenoidów i jodu. pektyny, garbniki, sole mineralne.
Dawkowanie:
podawać codziennie
Skład:
proso żółte, proso czerwone, mąka z ziarna pszenicy, nasiona nigru, nasiona krokoszu barwierskiego, owoc czarnego bzu, wiórki kokosowe (2%), jabłko suszone (2%), skórka pomarańczowa suszona (2%), sorgo czerwone, drożdże. Dodatki sensoryczne: barwniki
Zawartość składników analitycznych:
białko surowe % (min): 10,6
oleje i tłuszcze surowe % (min): 3,1
włókno surowe % (max): 5,3
popiół surowy % (max): 4,8
wilgotność % (max): 12