





Smakers® truskawkowy dla papugi falistej
- idealnie uzupełnia codzienną dietę ptaków
- z dodatkiem smakowitej truskawki
- w 80% wykonywany ręcznie
- poddany niepowtarzalnemu na rynku procesowi suszenia w temperaturach nieprzekraczających 65ºC przez kilka godzin. Brak stosowania wysokich temperatur umożliwia zachowanie większej ilości witamin i związków mineralnych ulegających rozpadowi w przypadku stosowania innych metod suszenia, jak np. wypiek.
Odżywczy smakołyk, który dzięki obecności w składzie dietetycznej truskawki, dostarcza szereg witamin z grupy B w tym B1, B2 oraz witaminę PP. Jest także bogatym źródłem mikro i makroelementów - m.in. wapnia, fosforu, żelaza, potasu i manganu. Wapń i fosfor wpływają korzystnie na wzmocnienie kości, natomiast żelazo jest bardzo istotne dla organizmu ze względu na procesy krwiotwórcze, dzięki czemu jedzenie truskawek przeciwdziała anemii.
Dawkowanie:
podawać codziennie
Skład:
proso żółte (44,5%), mąka z ziarna pszenicy, sorgo czerwone, truskawka suszona (4%), nasiona nigru (2%), siemię lniane (7%), drożdże. Dodatki: dodatki sensoryczne: barwniki.
Zawartość składników analitycznych:
białko surowe % (min): 7,8
oleje i tłuszcze surowe % (min): 0,5
włókno surowe % (max): 5,55
popiół surowy % (max): 2,44
wilgotność % (max): 12